Skip to main content

Szülinap

½ éves a „B” alom. Ennek apropójából lássuk, hogy kivel hol élnek a 6 hónapos kölykök.

Az első költözőnk Boróka volt, aki most már a Sunny névre hallgat. Budapesten él egy két kisgyermekes családban, akik hatalmas igyekezettel és odafigyeléssel tanulják a vizslával élést, hiszen Sunny a család első kutyája. Amikor jöttek Borókáért, azt mondták jobban izgulnak, mint amikor a gyerekeik születtek. Kutyaoviba járnak és nagy sétákat, kirándulásokat tesznek, nagyon jól belejöttek a „vizslával az élet” fejezetbe.

Másodikként Bajnok hagyta el a szülői házat. Bajnok Sopronban, de főleg Ausztriában él egy magyar-osztrák házaspárral és két gyermekükkel. Mivel a család két nemzetiségű a nevét is nemzetközivé tették, Champ-nek hívják. Champ első számú gazdija a család 10 éves kisfia. Együtt járnak kutyaoviba és Dominik határozott, következetes nevelésének köszönhetően Champ elfogadta Őt mesterének.

Bekő/ Tefi volt a következő, aki elköltözött itthonról. Székesfehérváron él egy három fős családban, akik 20 éve várták a pillanatot, hogy egy vizslakölyök is családjuk tagja lehessen. Boldogság számomra, hogy a Sugoparti-Puttonyos Kennel tagja lett a kiválasztottjuk. Remek példák arra, hogy a vizsla panelban is nagyon jól tudja érezni magát, ha odafigyelnek a megfelelő fizikai és szellemi lefárasztására és családtagként kezelik. Olyan szeretettel beszélnek Bekőről és annyi mindent tesznek azért, hogy jól érezze magát, hogy mindig melegség önti el a szívem amikor olvasom a soraikat. Természetesen Ő is kutyaovis.

Bekővel egy napon költözött tőlünk Buda csak Ő Szegedre vette az irányt. Nagy családban él. A szülőkön kívül két fiúgyermek, halak, tengerimalacok, teknős, cica és Sanyika a szálkásszőrű tacskó alkotják Buda családját. Ekkora állomány mellett a család kétlábúinak természetesen rengeteg tapasztalatuk - és nem mellesleg érzékük – van az állattartás terén és ez meg is látszik Budán. Ők is rengeteget foglalkoznak vele, még az üzleti életre is felkészítik, hiszen Buda minden nap dolgozni jár Dórával, hogy segítse Őt a vállalkozásában, de emellett természetesen a kutyaovit sem hanyagolja.

Következőként Bendegúz indult útra Debrecenbe, aki két hét múlva vissza is jött, ugyanis a család három kislánya közül az egyikről kiderült, hogy kutyaszőr allergiás. Új családja egy Izraelben élő magyar család lesz. A család egyik tagja már ide repült Kfar Sababól, de a szigorú izraeli szabályozások miatt nem tudta magával vinni Bendegúzt, így kedden indul a nagy útra. Bízom benne, hogy az utazás nehézségei nem fogja nagyon megviselni. Akarom hinni, hogy Neki azért jut ennyi megpróbáltatás mert új családjánál nagyon sok szeretetet fog kapni, ami kárpótólja majd Őt az eddigiekért.

Azon a napon amikor Bendegúz visszajött Barka költözött. Csömör a lakhelye, ahol egy frissen nyugdíjba vonult nagyon aktív házaspár a családja. Elmondásuk szerint Juli az Anyja, Tamás pedig a Tanítója Barkának. Nekik Ő a képek alapján első látásra szerelem volt, aztán ezt megerősítette, hogy az első látogatásuknál Barka azonnal Julihoz, szaladt amit vegyes érzésekkel fogadtam, hiszen először úgy gondoltam Ő marad nálunk. Megegyeztünk, hogy a Volhard után majd egyeztetünk. Ahogy figyeltem Barkát mindig az volt az érzésem amíg itthon élt, hogy várja mikor jönnek érte Juliék. Így aztán úgy döntöttem, hogy Neki hozzájuk kell költöznie, amit nagy boldogsággal nyugtáztak.
Elérkezett október első hét végéje, amikor a külföldre költözők is elindulhattak a nagy útra.

Közülük először Bánkért - aki ma már Borisz – jött a családja. Borisz egy Németországban élő magyar házaspárral él. Gyönyörű, erdős vidékeken tudnak sétálni, amit nap mint nap meg is tesznek. Bánk vadásztehetségét már itthon is fitogtatta, ezt szeretnék erősíteni benne, tanítgatni a vadászatra, bár Ők maguk nem vadásznak. Úgy tűnik itt is jól sikerült a választás, legalábbis amikor olyanokat olvasok Tőlük, hogy mióta Borisz velük van „Hatalmas szerelem! Miatta, tőle valahogy minden másabb – szebb, jobb!”

Bánk költözésének másnapján Besével elindultunk Ausztriába, mert oda jött érte Németországban élő családjának egy része. Egy magyar-német házaspárral és két kisfiúkkal él. Későn este értek haza Besével, de a család otthon maradt tagjai szaladtak ki a házból, hogy üdvözöljék, annyira várták már. A házuktól 5 percre van egy erdő, ahova rendszeresen sétálnak és kutyaoviba járnak. Kiállítási terveik is vannak.

Bodza/Zara az utolsó szülött Szlovákiában él gyönyörű helyen egy házaspárral. Minden nap nagyokat sétálnak és együtt járnak dolgozni. Zara az alomban is nagyon szeretett úszni és ez azóta sem változott. Tavaszra szeretnék elkezdeni tanítani a vadászatra. Olyan jó érzés látni nekem, hogy boldogságot vitt a házba Zara. Minden üzenetükkel megbizonyosodom erről.

Baján/Lucifer-Luci novemberben indult csak el a hosszú útra. Írországba költözött egy magyar házaspárhoz. Az utazás valóban nagyon hosszú volt, mert meg akarták kímélni a repülő út nehézségétől, ezért autóval-komppal utaztak vissza. Baján történetében is volt egy csavar. Először Bonnba készült, az egyik német vöröskereszt kereső-mentő kutyájának szerették volna kiképezni. Mielőtt jöttek volna érte a házaspár hölgy tagját olyan súlyos baleset érte, hogy kórházba került és műtétek sorozata várt rá, így természetesen nem tudták vállalni Bajánt. De mindennek van miértje. Amikor jött érte a családja és megláttam Őket a kapuba éreztem, hogy Baján Nekik született. Azt írják, hogy sok mindenre tanítgatják és nagyon gyorsan tanul és imádják.

Bercelről nem esett még szó. Ő itthon marad. Egyenlőre keresi a helyét a családban, lesi a nagytestvért és a szülőket. Magabiztos, nagyon értelmes, könnyen tanul. Egy kutyaovis vizsgán már túl is van. Szeretném sok mindenre megtanítani, majd idővel kiderül milyen sikerrel.

Hát ennyit a „B” alomról. Köszönöm minden családnak, hogy ilyen szeretettel, odafigyeléssel törődnek a kicsikkel és továbbra is várom róluk a híreket.