Skip to main content

Sugoparti-Puttonyos évértékelő 2022

2022-nek is sok tervvel indultam neki, amiket vagy sikerült megvalósítanom vagy nem és tolom magam előtt a következő évre.
A legrosszabb statisztikát én hozom, mert az eltervezett tanfolyamok egyikére sem sikerült eljutnom, aminek oka főleg az időhiány. Gyakran emlegetem, hogy szeretném ha 48 órából állna egy nap, akkor talán mindenre jutna idő. Bízom benne, hogy idén, ha nem is teljesen, de valamennyire behozom az elmaradásom.

És akkor nézzük a vizslákat.

Fáncsi és Regő hivatalosan is nyugdíjasok lettek, hiszen a nyáron betöltötték a 8. évüket. Fáncsi átesett egy kisebb műtéten (egy szemölcsszerűség növögetett az egyik cicijén egyre jobban, azt kellett eltávolítani), amit jól viselt, mondhatnám meg se kottyant neki. Mindennap sétálunk erdőn, mezőn, jó kondiban vannak, remek egészségi állapotuknak örvendhetünk. Remélem így is lesz még sokáig.
Arannyal a munkafronton alulteljesítettünk, hiszen nem csináltuk meg a betervezett vízi-mezei vizsgát. Ennek oka is részben időhiány, de legfőképp a tudatlanságom és rutintalanságom a felkészítés terén. Keresem mindig a lehetőségeket ahol, akitől tanulhatok, sok könyvet is olvasok a témában, de ez egy hosszabb folyamat lesz, azonban nem adom fel. 100 évre tervezek. 😀 Lenne lehetőség elvinni bentlakásos képzésre, de azt nem szeretném, egyrészt nem tudnám otthagyni egyiküket sem számukra idegeneknél, másrészt ha ezt a megoldást választanám én sosem tanulom meg azt, hogy készítsem fel őket. Mondjuk lehet így sem, de azért próbálkozom.
Kiállítás vonalon viszont szép eredményei lettek Aranynak. A tavalyi FEHOVÁN egy Res.Cacib címet is sikerült begyűjtenie, (ezt nagy dolognak tartom, mert nem gondoltam, hogy egyszer ilyen értékelést is kap) és Szerb Champion is lett.
Az egészségügyi szűréseit is elvégeztettük: HD A, ED 0/0, OCD 0
Álmos a nyarat itthon töltötte, így elvittem a Székesfehérvárra a CACIB kiállításra, ahol egyik nap kitünő II, másnap CAC címet szerzett.
Álmosnak is elvégeztettük az egészségügyi szűréseit: HD A, ED 0/0, OCD 0

Bercellel értük el 2022-ben a legtöbbet. Sikeresen vette az akadályt a vadászati Alapvizsgán és a Vadászvizsgán. A Tenyészszemlén „Küllemileg tenyészthető” –re értékelték.
Kiállításokon megszerezte a magyar és a szerb Junion Champion címet.
Az egészségügyi szűrései is megtörténtek: HD A, ED 0/0, OCD 0